Mit navn er Preben Arenfeldt, og jeg har været medlem af DRK siden 1983.

Jeg fik min første labrador i 1977. Det var en 3 ½ år gammel hanhund, der aldrig havde stiftet bekendtskab med nogen form for opdragelse eller træning og derfor havde helt sin egen ide om, hvordan tingene skulle foregå.
Min næste hund blev en tæve fra skytte Viggo Vind, en dejlig rolig (læs: langsom) hund, der hed Tjej, og for at få trænet hende på bedste vis, meldte jeg mig ind i DRK.
Med hjælp af dygtige trænere i Regionen som Connie Svane, Mogens Amelung og Kai Lübcke, lykkedes det at få en 1. præmie i Unghundeklasse, som det hed den gang.
Nogen markprøvehund blev hun aldrig, men hun var god til schweiss og fik 1. præmier på 400-meter og 1000-meter spor.
 
I 1990 var det så tid til at få en ny hvalp, og denne gang blev det en dejlig tævehvalp fra Uffe Bromose, kennel Hesselholt.
Soffi var en super hurtig og lærenem hund, men hun havde desværre problemer med piveri og nåede kun til 1. præmier i åben klasse.
 
Min næste hund kom så til i 1991, en 1½ år gammel importeret hanhund der hed Melchbourne Beaver efter den legendariske FtCh Tibea Tosh.
Billy, som jeg kaldte ham, var en fantastisk hund, som lynhurtigt var igennem begynder- og åben klasse, men da det var en hektisk tid i mit liv med småbørn og vognmandsforretning, fik jeg aldrig udnyttet hans store potentiale.

Indtil hans død, 13½ år gammel, deltog han i utallige jagter og opsamlinger, en helt igennem formidabel hund, der altid udførte sit arbejde til punkt og prikke.

Efter en del år blev der igen tid til hundearbejdet, og de sidste 12 – 14 år har jeg være aktiv træner og prøvelægger i regionen. Siden januar 2010 har jeg været medlem af Regionsledelsen i DRK Region Nordsjælland.
 
Gennem årene havde jeg fået en interesse for selv at opdrætte hvalpe, og i 2005 fik jeg kennelnavnet Stonesteady.
Efterfølgende har jeg opdrættet 6 kuld hvalpe og håber at kunne fortsætte, så længe mine hunde og jeg har kvaliteterne til det.

 

Preben Arenfeldt | Savværksvej 6 Nødebo, 3480 Fredensborg - Danmark | Tlf.: 48485562 | arenfeldt@stonesteady.dk